Интериорни стълби от Паркети Миланов ЕООД


Галерия снимки на стълби изпълнени от Паркети Миланов ЕООД

Стълбата е връзката между два етажа, начин да преминеш от едно ниво на друго, място в интериора, през което минаваме но не и без да го забелязваме. Свързвайки различните етажи, стълбите позволяват да сменим неусетно и стила на обзавеждане. Като елемент от архитектурния план днес те все по-често се оставят на показ и се подчертават като важен елемент от интериора, който е не само функционален, но има и определена декоративна роля. Развитието на дървените стълби в мезонетите доближава атмосферата на интериора им до тази на индивидуалното жилище.
компанията Паркети Миланов ЕООД  предлага на клиентите си възможността да реши нуждите и потребностите им от качествени вътрешни стълби, изработени от масивна дървесина,както и ако клиент закупи паркет каквато и да е дървесина да се поръча стълба от същата дървесина .
Какво е важно да се знае при избора и направата на стълба?
Какво е стълбата? Не е ли своеобразен акцент в дома ни? Или е техническо съоръжение със собствен стил и облик? Как да разберем каква стълба най-добре би подхождала на дома, офиса или общественото място?
Тази незаменима помощ могат да ни окажат архитектите, дизайнерите, конструкторите и специализираните фирми.
На първо място важен е изборът на място. Поставена в коридора, тя носи своята практичност, а поставена във всекидневнаили шоурум изисква съответната стилистика и художествена линия.
На второ място от какво зависи размера и формата на стълбата.
От размера на отвора, височината на помещението и допълнителните индивидуални особености. Те определят разпределението на стълбата, тяхната посока и форма. За изчисление на ходовата линия се използва следната формула
2h + b = 62/64 cm

Важно условие при експлоатацията на стълбата e да се осигури безпрепятствено преминаване под ръба на отвора.
Всички тези фактори определят вида на стълбата – права, Гобразна, П-образна, дъговидна, вита или пачи крак със съответната носеща конструкция.

Третият фактор е избора на модел. Той се съобразява с общата визия на помещението, осветеността, цветовете, формите, личните предпочитания на клиента и не на последно място бюджета.
Компютрите дават голяма свобода и прецизност в изготвянето на проекта, а 3D визуализацията е практично помагало за придобиване на цялостната представа за стълбата.
Изборът на материали от неръждаема стомана и стъкло до ковано желязо и дърво и тяхното съчетание прави визията и формите неограничени…
Парапетите са специфична част от стълбата. От една страна те трябва да са сигурни, здрави и функционални, а от друга – естетични, леки и стилни, а това съчетание се постига с многогодишна практика и постоянна обмяна на опит търговец архитект ,конструктор.
Задължително е да се спомене и облицоването на бетонни стълби, при което с подбор на подходящи материали се постига характерно излъчване на съответната среда. Гамата на използваните материали е богата – камък, дърво, фаянс, метал, стъкло ,както и вече все по-модерните решения смесване на няколко вида материали,дърво и керамика,дърво и стъкло ,няколко /на цвят контрастни дървесин
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: