Циклене и лакиране на паркет


Циклене на паркет се нарича дейността по обновяване на подовата настилка ви , която има солиден стаж и живот до този момент. Обикновено то се извършва с,машина с въртящ се вас,ако е много захабен паркета и по-високи разлики , Това, което се прави по време на циклене на паркет, е с едра шкурка да се отнема горния лакиран слой, който покрива настилката, а след това и с по-финна шкурка биват изглаждани неравностите на самите дъски паркет.
Защо се прави циклене на паркет?

Този процес е един вид обновяване на самата подова настилка и по този начин продължаване на живота й. С времето, а и поради факта, че в жилището има постоянно движение, е съвсем нормално паркетът да не е така нов и лъскав както в началото. Това е и предназначението на самото циклене – подновяване на подовата настилка. Освен това след години експлоатация, дъските паркет образуват разстояние една между друга и не са плътно прилепени една към друга. В този случай след като се направи циклене на паркет, се извършва и фугиране. То се извършва с безцветна смола и стърготини събрани при цикленето на паркета. Именно стърготините и смолата са запълващия елемент, който позволява да се направи паркета като нов.
След като е било извършено циклене на паркет, неговото обновяване и запълване със стърготини, е време той да бъде байцван или боядисан в предпочитан от всеки цвят. По този начин паркетът придобива завършеност и уникалност.
Видовете лак, с които може да се завърши подновяването на една качествена подова настилка са алкиден лак, полиуретанов лак, уретанов лак и полиуретанов лак на водна основа.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: